iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Направиха промяна в механизма за определяне на таксата за детски градини в Перник

Направиха промяна в механизма за определяне на таксата за детски градини в Перни

Общинският съвет в Перник направи промяна в механизма на формиране на месечната такса, която семействата плащат за детските градини.Промяната се налага заради това, че на хартия няма свободни места в забавачките, а на практика те са полупразни.

Досега окончателната месечна такса за детската градина беше 5 лева задължителна такса плюс по 2 лева на ден за храна. С промените задължителната такса става 20 лева, а дневният порцион 1.30 лева.

Направената корекция няма да се отрази на бюджета на семействата, чиито деца посещават редовно детската градина, тъй като крайната сума се запазва. Градината ще излиза по-скъпа само за родителите, които в момента срещу пет лева си гарантират място в детското заведение, без детето да го посещава редовно.

По списъчен състав 3103 деца са записани в детските градини, ежедневно ги посещават едва 1837 деца. С влизането в сила на промяната, ако бъде представен документ, че детето не е посещавало детската градина по уважителни причини, от задължителната месечна такса ще бъде приспаднато времето, за което то е отсъствало.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.