iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 58 хил. четвъртокласници се явиха на изпит по математика

Над 58 хил. четвъртокласници се явиха на изпит по математика 05_1462885100

58 512 четвъртокласници се явиха на националното външно оценяване по математика, по-известно като малката матура. Тя се проведе в 1838 училища в цялата страна. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Изпитът започна в 10.00 часа и продължи 40 минути, а за учениците със специални образователни потребности времето беше удължено до 12.00 часа.

Тестът по математика съдържаше общо 19 задачи. 16 от тях бяха от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, а останалите 3 задачи изискваха допълнителна обосновка, която показва как се стига до крайния отговор.

Училищна комисия ще оценява писмените работи, а резултатите ще са готови до 3 дни. Оценките не се включват при изчисляването на годишния успех на ученика, а служат само за проверка на нивото на знания на малчуганите.

Следващата малка матура за четвъртокласниците е на 12 май и е по български език и литература. На 13 май ще проверят какво са научили по „Човекът и природата“, а на 16 май по „Човекът и обществото“.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.