iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 2 000 българи искат даучат във Великобритания

Над 2 000 българи искат даучат във Великобритания 02_1456380242

2320 български кандидат-студенти са подали документи за обучение на Острова през следващата учебна година, като това съобщи вчера координаторът на проекта „Световно образование“ Светлан Данев.

„Ръст от 9% отчете централизираната система за прием UCAS. Това възвръща нивата на бройките от 2009 година, когато таксите за обучение бяха три пъти по-ниски“, обясни той. Данев добави, че причина за това е запазеното на Острова държавно кредитиране, големият избор на университети и специалности, както и решението на британското правителство от тази година да отпуска кредити и за магистри.

„Световно образование“ отчита и увеличаване на успешните кандидати.

660 са били отхвърлените

да следват на Острова миналата година. Бройката през минали години е надхвърляла 800.

Този уикенд българските ученици ще имат възможността за кандидатстване чрез директен прием на документи в над 50 университета в Европа и България по време на международното изложение „Световно образование“. То ще се проведе на 27 и 28 февруари в столичния хотел „Балкан“ (бившия „Шератон“). Специализирани консултантски центрове ще приемат документи за вузовете в Дания и Холандия, сроковете за които изтичат на 15 март, и ще предоставят информация за приема в Германия и Франция. По време на изложението ще работи и UCAS център за късен прием на документи за Великобритания след изтичането на официалния срок – 15 януари.

За първи път в България „Световно образование“ ще предложи и професионалния специализиран Centigrade-тест, който е

международно признат

Той сравнява интересите с възможностите на ученика и ги съпоставя с програмите за висше образование във Великобритания, Ирландия и обучения на английски език в останалата част на Европа. След като положи теста, всеки ученик получава справка с подходящите за него курсове и университети.

Три наши вуза на световно изложение

По време на форума „Световно образование“ участие ще вземат и три наши вуза – Американския, Варненския свободен университет и Техническия в София. Посетителите ще имат и възможността да се срещнат с представители на университети, които са в България за първи път. Сред тях е британският Montfort University от топ 10 на в. „Таймс“. В списъка на участниците е и британският University of Westminster – лидер с рекордните три номинации в предстоящите награди Оскар за филма Amy, за най-добра документална лента и за късометражния Stutterer.

Освен в София, проект „Световно образование“ ще проведе и изложения и информационни дни в градовете Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград и Пловдив.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.