iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 1500 ученици тръгнаха на училище в община Радомир

Над 1500 ученици тръгнаха на училище в община Радомир 09_1442387862

Повече от 1500 ученици прекрачиха училищния праг в община Радомир, като кметът на общината Пламен Алексиев им пожела много здраве и успехи през новата учебна година.

“Не забравяйте, че това, което искате да ви се случи зависи от вас. Ние ще помагаме и ще се радваме, ако бъдете добри ученици и постигнете повече, както всички ваши предшественици. Пожелавам ви да обичате училището и да бъдете горди.” каза г-н Алексиев в приветствието си към учениците на ТПГ “Н. Й. Вапцаров”. Към празника се присъедини и началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Перник г-жа Ваня Коконова. Тя също пожела на всички успехи пред новата година и представи инж. Анна Сотирова, която е новият директор на училището. Инж. Сотирова и помощник директорът г-жа Хранова също поднесоха своите пожелания към учениците и учителите. Празникът завърши с музикален поздрав, след което учениците влязоха за първия им учебен час. Деветокласниците, които за пръв път преминаха прага на училището, традиционно си взеха хляб и сол и целунаха училищното знаме.

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев присъства и на откриването на новата година в ПГТ “Юрий Гагарин”. Той припомни на учениците, че всичко е възможно, но се постига с много труд и постоянство. Директорът на учебното заведение г-жа Велиана Петрова Искренова – Попова приветства всички и се похвали, че сред множеството поздравителни адреси, получени в училището, има и от бивш ученик, който в момента работи в Брюксел.

Днес на територията на община Радомир училищния праг прекрачиха 1566 ученици, от които 162 са първокласници. Най-много са учениците в ОУ “Хр. Смирненски” гр. Радомир – 555, в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Радомир те са 301, а в НУ “Арх. Зиновий” – 226. В ТПГ “Н. Й. Вапцаров” учениците през тази учебна година ще са 189 в редовна форма на обучение и 53 – в задочна, а в ПГТ “Юрий Гагарин” учениците са 102 на брой. В СОУ “Хр. Ботев” с. Дрен ще се обучават 92 деца, в ОУ “Хр Ботев” с. Гълъбник – 59 и в СОУ “Иван Вазов” с. Извор – 32.

В Общинския детски комплекс в гр. Радомир са подадени 291 заявления от родители и деца за включване в 19 групи, сред които Клуб “Приятели на математиката”, Клуб “Журналист”, Школа по народни танци, Вокално-театрална група, Клуб “Грамотни”, Клуб “Детски фолклор”, Клуб “Традиции”, Еко-клуб “Спортен риболов”, две Вокални групи, Школа по балет, Школа по изобразително изкуство и Клуб по спортни танци.

С капиталови разходи на община Радомир са извършени ремонти на кухня и столова в НУ „Хр. Ботев“ с. Гълъбник, основен ремонт на общежитие на НУ „Хр. Ботев“ с. Гълъбник, основен ремонт на физкултурен салон в ОУ „Хр. Смирненски“ гр. Радомир, вертикална планировка на училищния двор на НУ „Арх. Зиновий“ гр. Радомир и благоустрояване на пространствата около ЦДГ „Слънце“, ЦДГ „8-ми март“ и ОДЗ „Радомирче“ гр. Радомир. В СОУ „Хр. Ботев“ с. Дрен са закупени ученически столове, маси, бюра и бели дъски за подмяна на обзавеждането на една класна стая и компютърния кабинет. В ОУ „Иван Вазов“ с. Извор през лятото е извършен ремонт на ВиК инсталацията в медицинския кабинет. В двора на ОДЗ „Радомирче“ бе монтирано детско съоръжение след спечелен проект по Национална кампания „Чиста околна среда“, а кабинет в ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ е ремонтиран от „Електрик“ АД за съвместни дейности при обучението на учениците. Освен това са извършени и ремонти със средства от бюджетите на училищата в ОУ „Хр. Ботев“ с. Гълъбник, ОУ „Хр. Смирненски“, НУ „Арх. Зиновий“ и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.