iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На изпита за външно оценяване ще се явят 836 четвъртокласници от Пернишко

На изпита за външно оценяване ще се явят 836 четвъртокласници от Пернишко 05_1399452484

836 четвъртокласници от 28 училища в област Перник са на изпит за външно оценяване , съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Коконова.

Четвъртокласниците ще държат матури по четири предмета.

Днес е изпитът по български език. Малката матура е под формата на тест, като учениците трябва да отговарят и на четири отворени въпроса.

На четвъртокласниците им предстои да се явят и на външното оценяване по математика, което ще е на 8 май, по „Човек и природа” – на 12 май, а по предмета „Човек и общество” – на 13 май 2014 г.

Националните външни оценявания в 4-ти клас по четирите учебни предмета започват в 10:00 часа на определения ден и се провеждат едновременно във всички паралелки. Изпитването е писмено и се провежда за един учебен час (40 минути), а за учениците със специални образователни потребности – за два учебни часа.

Националното външно оценяване в 4-ти клас се провежда за осма поредна година по единен формат, който за всеки от предметите включва предимно въпроси с избираем отговор, а по български език и литература – със свободен отговор.

“Целта на изпита е да се оцени нивото на усвояване на знанията и уменията по съответния предмет”, коментира Коконова и допълни, че през годините учениците от областта са показвали много добри резултати.

По преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.