iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"На чаша литературен чай"

"На чаша литературен чай"

Литературно състезание под мотото „На чаша литературен чай“ се проведе на 15.05.2014 г. в XVI ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. В инициативата на г-жа М. Алексиева – старши учител по български език и литература, се включиха четири отбора от VII клас, чийто имена бяха псевдоними на известни български творци – Ведбал, Щастливеца, Чер Чемер и Пейчин.

Състезанието протече в четири кръга – „Пътуване във времето“, „Познавате ли българската литература“, „Познайте стиха“ и „За всекиго по нещо“. Оспорваната надпревара, отличните знания на учениците за изучените автори, произведения и литературни термини, затрудниха журито при излъчването на победител. Разликите между отборите бяха минимални, но в крайна сметка спечелиха най-добрите – отбор „Щастливеца“, които се оказаха истински щастливци и грабнаха златните медали.

Гостите бяха нагостени с ученически знания и чаша следобеден чай. Напитка, достатъчно силна, но ненатрапчива, за да не отклонява вниманието от нещо интригуващо.

Нека не забравяме, че „състезанието не винаги е за бързите, а за тези, които продължават да бягат.“

Училището работи по проект ВG051PO001-3.1.06."Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес".
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.