iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да затворят селскостопанската гимназия в Брезник

Може да затворят селскостопанската гимназия в Брезник 09_1410163900

Може да затворят селскостопанската гимназия “Никола Вапцаров” в Брезник, като учебната 2014/2015 година ще бъде последна за заведението. Причината е, че за трета поредна година към него няма интерес от страна на учениците.

На 15 септември само един 12-ти клас влиза в школската сграда. Така се слага край на 109-годишната традиция на професионалното образование, която се е поддържала в Брезник от 1905 г. насам.

Освен липса на кандидат гимназисти, има и неясноти около собствеността на професионалната гимназия, обяви главният експерт към Община Брезник Наталия Първанова. От 2013 година учебното заведение вече не се стопанисва от Министерството на земеделието. На практика училището е под юрисдикцията на Община Брезник, но недвижимата собственост не е прехвърлена на Общината и това води до размиване на отговорността за поддръжката на сградата. Процесът продължава 3-та поредна година и чакането продължава.

По думите на Първанова гимназията трябва да бъде преобразувана в учебен център.

Учебната година в училищата и детските градини на територията на Община Брезник ще започне нормално. Извършени са цялостни вътрешни и външни козметични ремонти в сградите. Ще бъдат осигурени безплатните учебници за най-малките.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.