iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да уволнят директорката на 8-мо училище в Перник

Може да уволнят директорката на 8-мо училище в Перник 01_1452190342

Директорката на 8-мо училище в Перник Вера Даскалова, която остави стотици деца на студа, за което Нова телевизия вчера гръмна, е с последно предупреждение за уволнение, научи “За Перник”.

Пълно безумие!

Директорката на училището Вера Даскалова, която е майка на лидера на СДС Перник Християн Даскалов си правила тънката сметка да спести някой лев от отопление, за сметка на здравето на учениците, като ги остави да учат на нечовешки студ. Това доведе до възмутителни реакции на родители, ученици и ръководството на училището, след като учениците бяха принудени да учат на под 13 градуса в класните стаи. На място бе извикана дори Нова телевизия, която премери температурата в класните стаи – между 9,6 и 13 градуса.

Директорката Вера Даскалова дръпнала шалтера на отоплението в началото на новогодишната ваканция, без да си направи правилно сметката, че децата ще измръзнат от студ в първия учебен ден на новата година. “10 дни бяхме ваканция, а училището не може да се отопли за един ден”, бе неадекватното обяснение на директорката Даскалова.

Даскалова не вижда вината в себе си, а се оправдава с липсата на газификация в училището. Школото се отоплява на въглища, които обаче стоят вън, на открито. Новопоръчаните въглища не бяха прибрани, а намокрени от дъжда и снега, което предразполага, че няма да могат да горят с достатъчна температура, за да сгреят училището.

Стандартът за топлина в класните стаи е между 18 и 20 градуса. В 8-мо училище градусите падат до 9 – 10 по Целзий.

“За Перник” призовава гражданите да продължат да упражняват контрол над зле управляването училище и да информират медиите при нередности, в името на здравето и сигурността на децата.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.