iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Международна делегация посети училище в с. Гълъбник

Международна делегация посети училище в с. Гълъбник 12_1450091382

ОУ ”Христо Ботев” с. Гълъбник бе посетено от международна делегация по проект „Ранните бракове- култура или злоупотреба”, като проектът е в партньорство между България, Словения и Италия. Представител от страна на България е ЦМЕДТ Амалипе.

Основните цели на проекта са насочени към проучване на ранните бракове при ромите, както и образоване на учители, представители на ромската общност, социални работници, НПО.

Гостите от чужбина, придружени от Теодора Крумова- зам.председател на Център Амалипе, Мая Пенчева- Регионален образователен координатор –Амалипе и Анелия Дудинова- общностенмодератор- Амалипе бяха посрещнати най-сърдечно с пита и мед. Децата от училището се представиха с чудесни театрални и танцови изпълнения. Г-жа Катя Кръстева- директор на училището представи добри практики от училището, довели до намаляване отпадането на ромските ученици от училище. В дискусията се включиха учители, ученици и родители, които доказаха своето успешно партньорство.

Г-жа Теодора Крумова изрази своята благодарност към колектива от ОУ „Христо Ботев“ с. Гълъбник за професионалната им работа!

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.