iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Маринела Димитрова от ГПЧЕ се нареди сред първите в страната по резултати от матурите

Маринела Димитрова от ГПЧЕ се нареди сред първите в страната по резултати от мат

Дипломи за завършено средно образование първи в Перник получиха абитуриентите от ГПЧЕ” Симеон Радев”Първи.

На церемонията по тяхното връчване Теменужка Крумова- директор на училището, отчете високите резултати на зрелостниците, постигнати на държавните изпити по физика (Отличен 5.73), биология (Отличен 5.63), математика ( Мн. добър 5.36), български език и литература (Мн. добър 5.25), немски език (Мн. добър 5.14), английски език (Мн. добър 5.06).

С пълно отличие и максимални резултати на матурите по БЕЛ и математика завършва Маринела Димитрова от 12 б клас, което е най-високо постижение за региона, и я нарежда сред първенците в страната. С максимална оценка на ДЗИ по БЕЛ може да се похвали и Лъчезар Шареев от 12 в, а 6.00 е получил и Драгомир Евлогиев от 12 б клас на матурата по математика. Добрите резултати се дължат както на труда и способностите на дванадесетокласниците, така и на качествата на техните преподаватели Емилия Илиева, Ваня Цветкова, Елизабет Алексиева и София Стойнева.

Изявените в училищния живот отличници получиха грамоти, а техните родители- благодарствени писма.

Освен с добрите си математици и биолози, випуск 2014 ще бъде запомнен и със своите артистични таланти, които пожънаха театрални награди на фестивалите във Варна и Перник, както и с изключителното постижение на журналистите от телевизионното предаване ”Екип 4×4”-национални победители за най-добро онлайн съдържание за деца. Това е и една от причините, поради които немалка част от абитуриентите на Езиковата са решили да свържат своето бъдеще с медиите и с комуникациите, насочвайки се към престижни университети не само у нас, но и в чужбина.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.