iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Колко са учениците пушачи в Перник?

Колко са учениците пушачи в Перник? 12_1387178622

Да бъдат преброени учениците пушачи. Това предлагат ръководители на училища в Перник.
Решението е взето след кръгла маса за тютюнопушенето в училищните сгради и дворове по инициатива на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, съобщи председателят на неправителствената организация Самуил Шейнин.
На областния управител ще бъде предложено да издаде заповед за сформиране на комисия, в която да влизат кварталният отговорник на даден район, представител на Детска педагогическа стая и педагогическият съветник на съответното училище. От нея ще се очаква да установи действителния брой на пушещите ученици извън училищните дворове и изготви списъци, които да представи на съответното училищно ръководство.
Списъците ще могат да послужат като основа за предприемане на мерки срещу тютюнопушенето сред подрастващите.
Досега не е правена такава статистика и никой не знае какъв процент от учениците пушат.
Забраната на тютюнопушенето в училищните сгради и дворове доведе до това учениците да пушат пред входовете на училищните дворове, в междублоковите пространства и във входовете на околните жилищни сгради, казаха още педагози.
Според тях липсва възможност за адекватна реакция на училищните ръководства за контролиране на процеса, а освен това събирането на големи групи води до увеличаване на пушачите, възникване на конфликти и създава възможност за разпространение на дрога.
Пернишките училищни ръководители подготвят втора кръгла маса по темата, чиито предложения да бъдат по-близо до реално решаване на проблема с тютюнопушенето сред учащите се. Всички материали от форума ще бъдат изпратени на министрите на образованието и на здравеопазването, както и до парламентарната комисия по образование.

Източник: vesti.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.