iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изтеглиха темите по история за кандидатстване в СУ

Изтеглиха темите по история за кандидатстване в СУ 06_1434789491

"Залезът на ранното средновековно българско царство /927-1018 г./" и "Възстановяване на българската държава /1878-1879 г./ са двете теми, между които имат право да избират кандидат-студентите в СУ "Св. Климент Охридски" на изпита по История на България.

Темите изтегли Емона Дамянова от София, като вариантите бяха общо 17. На днешния изпит по История на България се явяват общо 965 кандидат-студенти. Изпитът по История на България започна в 9 ч.

Писменият изпит по История на България се състои в развиване на тема по даден исторически проблем. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа. Предложената изпитна програма е съставена въз основа на учебното съдържание по История на България за XI клас на СОУ - задължителна подготовка. В нея са включени основни проблеми, които са обединени в тематични кръгове и се отнасят до развитието на българската държава и на българското общество във времето от края на VII до средата на XX в.

Изпитната комисия формулира темите в деня на изпита, така че те да покриват цялото учебно съдържание, заложено в програмата по История на България. При започване на изпита се изтеглят две теми, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.