iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова изнесе лекция пред ученици

Ирена Соколова изнесе лекция пред ученици 12_1481358376

Публична лекция пред ученици от Технологична професионална гимназия “Мария Кюри” - гр. Перник изнесе народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова, като темата на дискусията бе „Ценности и празници“ и тя е част от поредица публични лекции, които народният представител провежда с абитуриенти и ученици от горните класове. Тази лекция е тематичен разговор с младите хора и цели да създаде у всеки от тях вкус към задълбочените размисли за себес и и света.

“Днес отваряме заедно с тях пространството да разбираме какво преживяваме, когато празнуваме“, сподели Соколова. Тя представи пред учениците и след това разговаряха за връзката между празнуването съссъбирането на семейство, с топлина, с уют и храна, с дълбокия и единствен повод за истинския празник, а именно раждането на Христос.

„За да бъде един човек щастлив, той трябва да живее в хармония и мир със себеси.Щастливият човек не задържа гняв, той прощава, благодарен е и вижда в проблемите предизвикателство, с което трябва да се справи“, каза още народният представител.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.