iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има нова система за управлението на детските градини и яслите

Има нова система за управлението на детските градини и яслите  02_1456495511

Модерна система за управлението на детските градини и яслите представи Община Перник пред директорите на детските заведения, като това е електронна програма, която автоматично пресмята и контролира задълженията и заплащането на месечните такси. Програмният продукт успешно се прилага в 38 общини. С него вече работят служители в над 320 детски заведения. По този начин ще се постигне по-стриктен контрол върху средствата, които постъпват в детските заведения, обясни зам.-кметът по образование и култура Севделина Ковачева.

Ще се отчитат всички влизащи и излизащи постъпления, кои деца отсъстват или боледуват, какво е здравословното им състояние. Преди всичко ще се улесни работата на директорите, счетоводителите и учителите, защото програмата автоматизира изцяло работните процеси в детските заведения. По думите на заместник-кмета ще бъдат улеснени и самите родители, които ще получават бърза информация за развитието на детето, за седмичното меню, както и дължимите и платени такси . Системата е свързана с база данни към общината и така ще се знае всичко за съответното детско заведение.

Презентацията бе направена чрез конферентна връзка със служител, въвел системата във Варна. Директорите получиха подробна информация за предимствата на софтуерния продукт. Те ще могат да контролират и да проследяват финансовото състояние, приходите и разходите в реално време. Справки могат да правят за всяко отделно дете от постъпването му в яслата или градината.

Директорите сами преценяват на кого какъв достъп да дадат. Единственото изискване е стриктно да се попълва електронния дневник за присъствие на децата, което отнема по-малко от минута. На базата на тези въведени данни автоматично се пресмята таксата за всяко отделно дете, какви са начисленията върху нея и колко се дължи за месеца. Има възможност да се плаща по банков път или в брой. Няма да се налага счетоводителите да пишат кочани, защото системата има готови квитанции, които само се разпечатват.

За родителите има възможност да плащат таксата по електронен път. Те също ще имат определен достъп до системата, която ще им позволява да разберат какви средства дължат.

Програмата има и здравен модул, където се записва здравословният статус на детето, който може да се проследи. Освен това се поддържа база данни и за самия персонал, за численост и присъствие. За да бъде ефективно приложим в общинските ясли и детски градини на Перник, продуктът трябва още да се доразвие.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.