iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГПЧЕ ”Симеон Радев” провежда състезание днес и утре

ГПЧЕ ”Симеон Радев” провежда състезание днес и утре 03_1457168515

Регионалното състезание „Реч и дебати” на английски език, организирано от фондация BEST за трета поредна година ще се проведе между 5-6 март в Перник, като негов домакин е ГПЧЕ”Симеон Радев”, която получава тази чест заради традиционно силното представяне на своя отбор в трудната надпревара.

В тазгодишното състезание ще вземат участие около 150 ученици от София, Благоевград, Правец, Видин, Монтана, Враца и Перник. Участниците ще премерят сили в няколко категории, сред които: Проза, Поезия, Ораторско майсторство, Дебати и пр. по предварително обявени, но по непознати теми.

Отборът домакин на Езиковата с ръководител преподавателката по английски език Искра Петрова се състои от 11 участници на възраст 16-18 години., които са убедени, че ще продължат традицията на своите предшественици- национални първенци в някои от най-трудните категории.

Последният заключителен етап ще се проведе в края на месец април в Пловдив, а след това предстои да се сформира и националният отбор, който ще представи страната на международното състезание.

Програмата на настоящия етап предвижда в събота(5 март) да се проведе тържественото откриване на събитието в сградата на ГПЧЕ”Симеон Радев” и полуфиналите на състезанието, а на следващия ден предстоят финалите и официалното закриване на събитието.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.