iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Езиковата в Перник имаше рожден ден

Езиковата в Перник имаше рожден ден 01_1421673905

Едно от най-елитните училище в Перник ГПЧЕ „Симеон Радев” навърши 24 години. Празникът беше отбелязан с богата програма в Обединения детски комплекс.

По традиция за четвърта година се състоя и конкурсът „Езиковата търси талант”. В него се изявиха 20 ученици от всички класове в школото. Публиката се възхити на най-невероятни творчески изпълнения. Песни и танци направиха шоуто атрактивно и впечатляващо за зрителите и за журито.

Журито беше съставено от миналогодишни победители: Зорница Павлова, Габриела Недялкова, Адам Спасов и Розали, която спечели конкурса за френска поезия. Водещ бе атрактивният и талантлив Денис Симеонов, който е дванадесетокласник и изучава немски и испански език.

Като на всеки празник и тук не липсваха балони и торта, а песента „Happy birthday to you” беше изпята на английски, френски и немски език.

Директорът на учебното заведение Теменужка Аначкова поздрави учениците и преподавателите. Тя пожела възпитаниците на гимназията да печелят още много призови места в национални и международни конкурси, както и да се сдобият с една нова и красива сграда, в която да има фитнес зала, плувен басейн и театрална зала.

Най-остроумни пък се оказаха възпитаниците от 8 „Г” с класен ръководител г-жа Узунова. Те спечелиха тортата, след като отговориха на въпрос, зададен от директора на учебното заведение.

По повод патронния празник на училището излезе и вторият брой на вестника „В час ли си”. Той е дело на клуба по журналистика, който работи вече 4-ри години по проект „Успех”. Концепцията във вестника е разработена от нашия редакционен екип, в който участват 15 ученици от цялата гимназия. Вътре могат да се прочетат и актуални новини, като темата на броя тази година е какво означава да бъдеш европеец, с водеща новина – „Езикова гимназия Перник представи България в Страсбург”, сподели ръководителят на клуба по журналистика Милена Исаева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.