iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Езиковата в Перник доказа, че е най-елитното училище в града

Езиковата в Перник доказа, че е най-елитното училище в града 01_1453275088

Езиковата гимназия в Перник доказа на празника си, че е най-елитното училище в града. Изящна програма, поднесена с много стил и красота, плени публиката в големия салон на Двореца на културата. Тя бе по повод 25-та годишнина от създаването на учебното заведение и събра бивши и настоящи ученици и учители на гимназията. В програмата се включиха с изпълнения музикантите от КО „Орфей” с диригент Райчо Христов и грациите от балет „Вая” с ръководител Ваня Рошкова.

В стилен спектакъл учениците показаха разностранните си таланти. Специален филм показа многобройните отличия и постижения на бивши възпитаници на училището, които днес се обучават в престижни университети в цял свят и са успели хора в различни области. Сред тях са Мис България и Мисис Русия Антония Петрова и народната певица Ива Давидова. Множество отличия за високия си професионализъм са получавали през годините и учителите, които също бяха представени по-много атрактивен начин.

Филмът проследяваше вълнуващи моменти от живота на гимназията, сред които са посещението на президента Желю Желев, както и много празници с участието на безбройните таланти, преминали през школото.

Своите пожелания към училището отправи и неговия първи директор Маргарита Русева, която днес е в Германия. Прекрасни впечатления споделиха и световно известната писателка Здравка Евтимова, както и почетният гражданин на Перник Юлий Жотев.

Филмът проследява вълнуващи моменти от живота на гимназията, сред които са посещението на президента Желю Желев, както и много празници с участието на безбройните таланти, преминали през гимназията.

Празникът бе уважен от кмета на Перник Вяра Церовска, зам.-кмета Севделина Ковачева, областния управител Александър Александорв, началника на Регионалния инспектора по образованието Ваня Коконова и зам.-председателя на Общинския съвет Милан Миланов.

Приветствие към възпитаниците, учители и гостите отправи директорът на учебното заведение Теменужка Крумова. Тя се похвали, че ГПЧЕ „Симеон Радев” по резултати е сред най-добрите училища в страната.

„За мен е чест, че всички ние не се огънахме пред трудностите, отстоявахме мечтите и можем днес с чест и гордост да заявим, че ние сбъднахме мечтата си. Благодаря на всички вас, че през годините ни повярвахте, помагахте и продължавате да помагате”, сподели Крумова.

Кметът Вяра Церовска изрази огромно уважение към труда на хората, които създадоха това училище, дало възможност на толкова много перничани да намерят своята реализация. „Пожелавам на всички учители, които дадоха своя опи, знания, креативност и любов към учениците си, много здраве и още успехи.

Скъпи ученици, животът е пред вас бъдете креативни, бъдете достойни, запомнете, че вие сте последователи на едно училище, което ви дава авторитет, запазете вашето достойнство, постигайте целите си, бъдете смели и свободни. Честит празник” – с тези думи се обърна кметът Вяра Церовска.

Областният управител Александър Александров сподели, че е изключително развълнуван от тази среща и поздрави всички съпричастни на празника на гимназията. Той не скри, че и двете му дъщери са бивши възпитаници на гимназията.

„За мен е чест и радост да присъствам на този красив и вдъхновяващ празник.” ГПЧЕ „Сиемон Радев” е не само най-доброто в Пернишка област, но и най-доброто в цяла България”, заяви началникът на РИО Ваня Коконова и допълни, че е горда с училището. „Благодаря на всички за този изключително висок авторитет на нашето училище. Бъдете смели, бъдете личности, бъдете достойни за вашия изключителен патрон Симеон Радев и много успехи в следващите години”, каза още Коконова.

Празникът завърши с емблематичната песен „Многая лета”, в която се включихавсички.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.