iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Езиковата ще участва в Международния фестивал за младежко медийно творчество „Арлекинфест”

Езиковата ще участва в Международния фестивал за младежко медийно творчество „Арлекинфест” 04_1398750434

Клубът по журналистика при ГПЧЕ ”Симеон Радев” е номинирани за участие в Международния фестивал за младежко медийно творчество „Арлекинфест” във Варна в края на месец май. Младите журналисти ще се състезават с ученическо предаване „Екип 4х4”- съвместен проект с телевизия “Кракра” реализиран по проект “УСПЕХ ”.

Това е второто голямо признание за екипа на предаването, което стана национален победител в първия кръг на конкурса за най-добро онлайн съдържание за деца /категория “Училищни класове и младежки групи”/, организиран от Националния център за безопасен Интернет, което го номинира за участие в общоевропейския конкурс. В заключителния етап на тв-надпреварата талантливите журналисти от ГПЧЕ ”Симеон Радев” се състезаваха с представители на 13 европейски страни. След онлайн гласуване международно жури към Европейската комисия присъди голямата награда на Полша за видеоблок в помощ на изучаването на роден език.

Ръководителката на пернишкия клуб Милена Исаева заяви, че предаването е било истинско училище за креативна комуникация, чрез която участниците в него не само са се запознали с професията на телевизионния журналист, но и са се научили на медийна култура и поведение, особено необходими във време, когато социалните мрежи в интернет превръщат още в ранна възраст децата в публични личности. Епизоди от предаването”Екип 4х4” могат да се видят и в канала Youtube: http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%95%D0%BA%D0%B8%D0%BF+4%D..., както и на fasebook-страницата му: https://www.facebook.com/pages/%D0%95%D0%BA%D0%B8%D0%BF-4%D1%854/3400728....

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.