iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Европейския политехнически университет в Перник е с италианско участие

Европейския политехнически университет в Перник е с италианско участие 11_1448432243

Европейския политехнически университет в Перник вече има италианско участие, което означава качествено образование, съобразено с нови технологии и бъдещи инвестиции в района.

Новият съсобственик в лицето на Pegaso Universita Telematica“ от град Неапол има амбициите за иновативни форми на обучение в България и региона.

В университета в Неапол се обучават над 40 хиляди студенти и специалисти със световно признание. Промяната бе извършена чрез учредителен акт между общината в лицето на кмета Вяра Церовска и представителя на Pegaso Universita Telematica“ от град Неапол – проф. Джузепе Саконе. Новото сътрудничество ще позволи както на студентите, така и на преподавателите да обменят опит и да участват на образователния пазар съвместно.

Професор Саконе подчерта , че това е един мащабен процес на сплотяване на академичните съвети и социалните среди , който наистина работи. Гостът благодари на кмета на Перник за възможността образованието да се развива и твори в тази община. От своя страна Вяра Церовска подчерта, че инвестициите в образованието са важни, тъй като те са бъдещето.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.