iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ЕПУ днес чества 5 години от основаването си

ЕПУ днес чества 5 години от основаването си 06_1433913923

Европейският политехнически университет /ЕПУ/ в Перник днес чества 5 години от основаването си, като следвайки традицията, преподавателите и студентите ще отбележат рождения ден на висшето учебно заведение с много празнични събития.

Гвоздеят обаче е Петата Международна научна конференция „Образование, наука, иновации”– ESI’2015, която се провежда традиционно на този ден. Форумът е двудневен, ще тече на 10 и 11 юни и започва в 10 часа в сградата на ВУЗ-а.

На официална церемония днес се връчват дипломите на завършилите студенти. Тази година на празника на университета двама изтъкнати учени, които имат принос към развитието на Европейския политехнически университет, ще бъдат удостоени с почетното научно звание „доктор хонорис кауза”. Това са проф. Рао Сурампали от САЩ и българинът акад. Ячко Иванов.

Вечерта от 19 часа пред Двореца на културата ще има празничен концерт. В програмата със свои изпълнания ще се представят Васил Петров, Илия Ангелов, Димитрис Патас и танова формация „Елина”. Водеща ще бъде Гергана Стоянова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.