iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Елеонора Бойчева вече не работи като директор на ПМГ „Христо Смирненски”

Елеонора Бойчева вече не работи като директор на ПМГ „Христо Смирненски” 06_1434461436

Елеонора Бойчева вече не е директор на ПМГ „Христо Смирненски” в Перник, като й е предложена й е друга работа и тя е приела. Това каза началникът на Регионалния инспекторат по обазование /РИО/ Ваня Коконова.

Мястото даже е по-добро, лаконично каза тя и категорично отказа друг коментар. Чака се заповед за кадровата рокада, но от кого така и не стана ясно.

По неофициална информация Бойчева ще заеме мястото на Полина Фетфова, която беше старши експерт по квалификация в РИО, но вече е на работа в Министерството на образованието.

За овакантения директорски пост в ПМГ „Христо Смирненски” ще бъде назначен нов конкурс, вероятно през месец август.

До провеждането му ръководната длъжност временно ще бъде заета от предишната шефка Емилия Грозданова, която бе класирана на 2-ро място на последния конкурс за директорския пост в ПМГ. Още повече, че предстои и прием на ученици, който е от изключително важно значение за бъдещето на училището. Ако успее да подготви документите си, тя встъпва в длъжност още утре.

Елеонора Бойчева седна на директорския стол в ПМГ през 2014 г. след конкурс, проведен по времето на кабинета „Орешарски”. Тя смени Емилия Грозданова, която в момента е общински съветник от ГЕРБ и член на партията. Преди това Бойчева бе учител по информатика в ПМГ.

С името й е свързан неприятен скандал с побой. В началото на ноември 2014 г. новоназначената педагожка по английски език Петрана Методиева се нахвърли да бие Бойчева, нанасяйки й серия от шамари. Агресивната учителка раздавала правосъдие както тя си знае заради думите на директорката, че не се справя със задълженията си и ако продължи в същия дух, договорът й няма да бъде продължен и ще бъде уволнена. Малко по-късно след саморазправата Петрана Методиева бе уволнена.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.