iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двама перничани се включиха в кампанията "С тениска на бала"

Двама перничани се включиха в кампанията "С тениска на бала" 05_1431588439

Двама абитуриенти от Перник са се включили в кампанията "С тениска на бала", като по този начин те са подкрепили социално слаби зрелостници без родители.

Най-много ученици от София решават да дарят парите си, предвидени за скъп тоалет за образованието на бедните си съученици.

В кампанията се включват абитуриенти от София, Дупница, Сливен, Благоевград, Панагюрище, Шумен, Велико Търново, Банско, Видин, Плевен, Пловдив, Твърдица, Перник, както и от пазарджишкото село Ракитово.

Близо 800 ученици от цялата страна са се включили в каузата. Събрани са над 36 000 лева, които ще отидат за сираци или полусираци, които искат да учат в университет. Миналата година 19 младежи успяха да запишат висше образование благодарение на инициативата.

В сайта steniskanabala.bg всеки може да се включи в кампанията като си закупи дизайнерска тениска и по този начин дари средства, които ще отидат за бъдещото образование на сираци или деца без семейства, които не могат да си позволят да учат.

В сайта е описан подробен реграмент кои деца могат да кандидатстват за събраните средства.

През 2013 г. група абитуриенти от Пирот създадоха „Пет минути за теб – цял живот за тях“ – благотворителна кампания, събираща средства за деца в нужда. Един цял випуск отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм, и дари спестените пари на деца в неравностойно положение.

Година по-късно Мото-Пфое пое щафетата и продължава инициативата в България. И след успеха миналата година #steniskanabala се завръща и през 2015. С голям избор на тениски - разработени специално за каузата от известни български дизайнери и предоставени абсолютно безвъзмездно за нея.

steniskanabala е благотворителна инициатива на Мото-Пфое, насочена към български абитуриенти-сираци, за да продължат образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение. Заедно със СО на БЧК ще се погрижим даренията от кампанията да им осигурят развитие в избраната от тях сфера.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.