iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дете предпочита енциклопедия пред закуска

Дете предпочита енциклопедия пред закуска 10_1413453331

Дете от 4 А клас на 5 СОУ“Петко Р.Славейков“ обожава да чете. Негова класна е Дафина Петрова.

„Детето е изключително. Прилежно, старателно и много емоционално. Той обожава книгите. В днешно време е трудно да накараш децата да си учат уроците, а камо ли да прочетат допълнителна литература. Виктор обаче е различен. Той чете много енциклопедии и знае много“, заяви с трепет в гласа си класната на детето.

Страстта си към четенето Виктор е наследил от неговата баба Анелия, която е библиотекар на читалището в с.Ноевци.

„Баба има най-голямата библиотека в областта. Тя ми дава книжки да чета, които аз сам си избирам. Когато прочета една се връщам за следващата. Много харесвам енциклопедиите, защото от тях научавам много за света“, сподели през сълзи Вики.

Виктор заедно с още двама негови съученици от класа Георги и Даниел отделят парички от закуските си, за да могат да закупят „Световна история на света“. Това е една голяма енциклопедия за света с 396 страници, която децата искат да имат в клас.

Книгата струва 57 лв., и тъй като това е непосилна сума за децата в тяхната кауза ще ги подкрепи директорът на училището Боряна Йорданова, която ще им помогне да закупят желаната книга.

„Дано да има повече такива деца в днешно време, защото книгата е най-добрия приятел на човека“, бе радостна от новината Йорданова.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.