iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Децата се сбиват заради скъпите мобилни телефони

Децата се сбиват заради скъпите мобилни телефони 01_1420810945

Децата в училище се бият заради скъпите мобилни телефони. В много от случаите това завършва със счупени пръсти, контузии и охлузвания.

Това каза съветникът в езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив Людмила Иванова, цитирана от Дарик. По думите й агресията сред децата като цяло нараства, а най-честият начин да изпуснат напрежението е чрез физическо насилие.

„Агресията при учениците в началния курс е предимно физическа и се изразява в удари, ритане, бутане, блъскане и дори хапане”, допълни тя. По думите й вербалната агресия под формата на обиди и нецензурни думи е по-характерна за гимназистите и напоследък все по-често се проявява и в социалните мрежи.

Само за миналата година под тепетата 174 деца са станали жертва на криминални престъпления, съобщи инспекторът от Детска педагогическа стая Борислава Денчева.

По думите й агресията и насилието сред малолетните и непълнолетните ученици най-често са под формата на кражби и грабежи. „За 2014 г. са регистрирани 10 случая на физически наранявания с телесни повреди – побои и хулиганство, включително и футболни фенове”, допълва тя.

Друг основен проблем, свързан с детското насилие, е липсата на педагози и психолози, които да работят с децата. По данни на Регионалния инспекторат по образование за повече от 200 училища в Пловдивско има назначени едва 75 педагогически съветници и 9 училищни психолози.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com