iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Bulgarian National English Spelling Bee 2014

Spelling Bee 2014

Симеон Бориславов Чаков се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото национално състезание по правопис на английски език "Spelling Bee", което се проведе на 12.03.2014 г. в XVI ОУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Перник.
Той спелува правилно думата confident и победи. На второ място се класира Калоян Райчев Райчев. Така и двамата продължават за регионалното състезание, което ще се проведе в хотел Хилтън в София.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи от английски език. Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ "Кузман Шапкарев", гр. Благоевград.
Състезанието се организира от фондация "Корпус за образование и развитие КОРплюС". То се осъществява в партньорство с фондация "Америка за България", Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.
Организацията и подготовката на състезанието се извърши от преподавателите по английски език Анжела Богданова и Йоана Венциславова.
Благодарим на всички, които ни помагаха.
Развитието на състезанието може да следите на spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/ Bulgarian National English Spelling Bee.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.