iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бившият ректор на Стопанската акедмия в Свищов си е гласувал пожизнени пари

Бившият ректор на Стопанската акедмия в Свищов си е гласувал пожизнени пари 06_1435050575

Бившият ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов се е погрижил и за старините си, докато ръководеше висшето училище. Той си е предвидил пожизнена рента от 1500 лв. месечно и правото да ползва кабинет с компютър и телефон. Това трябвало да стане дори когато вече не работи във вуза.

Безпрецедентните решения са взети от академичния съвет на висшето училище през 2011 и 2014 г. На пръв поглед те касаят всички бивши ректори, но всъщност заложените условия ги правят приложими само за Величко Адамов и проф. Атанас Дамянов, коментира служебният ректор проф. Иван Върбанов.

Сред условията са ректорът да е работил само в Стопанската академия, след пенсионирането си да работи отново в същото висше училище, да е изкарал поне един пълен мандат. Върбанов е отказал да подпише изплащането на сумите за този месец, но проф. Дамянов е получавал рентата от февруари до май включително.

За Величко Адамов е предстояло първо плащане. В момента новото ръководство на висшето училище подготвя кандидатстудентската кампания, опитвайки се да изчисти имиджа на висшето училище, белязано от поредица скандали в двата ректорски мандата на Величко Адамов.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.