iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Автобусите за ученическите екскурзии и вторите вечери на абитуриентите ще бъдат проверени

Автобусите за ученическите екскурзии и вторите вечери на абитуриентите ще бъдат проверени 05_1400589194

Автобусите за ученическите екскурзии и вторите вечери на абитуриентите ще бъдат проверени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

Служители на „Пътна полиция” извършват проверки за техническата изправност на рейсовете, които ще возят учениците и инструктират водачите. Съвместно с училищата и организаторите се уточняват и местата, където ще пребивават празнуващите и маршрутите за придвижването им.

Проверките са в рамките на създадената организация за безопасност и сигурност по време на абитуриентските тържества. В набелязаните от полицията мерки ще се акцентира на безопасността и сигурността на движението по пътищата от региона, като активният превантивен контрол е насочен към организираното придвижване на абитуриенти и придружаващите ги преди и след приключване на баловете в нощните часове.

Най-тежките пътни катастрофи с абитуриенти и съпровождащи ги през последните години са настъпили след края на баловете в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни, при управление на автомобили от употребили алкохол, неправоспособни и движещи се с превишена скорост шофьори, казаха от полицията и призоваха за повече отговорност, както от страна на абитуриентите, така и от страна на родителите и близките им.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com