iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Анелия Кирилова получи приза в конкурс

Анелия Кирилова получи приза в конкурс 06_1466003511

Анелия Кирилова грабна призовото място в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява”, който беше организиран за четвърта поредна година от Консултативния съвет за младежка политика към община община Перник. Голямата награда бе лично връчена от кмета д-р Вяра Церовска. На официалната церемония присъства зам.-кмета по образование и култура Севделина Ковачева и секретарят на общината Радослава Манова, директори на училища и учители.

Всички организатори и участници в инициативата бяха приветствани от кмета Вяра Церовска. „ В тази проява се срещат двата свята на учителите и учениците – в един открит диалог. Вие учителите сте натоварени с много очаквания, учениците искат да им преподавате, да ги разбирате, да сте им приятели, вдъхновители и будители. Ролята на учителя е изключително важна в живота на всеки един от нас. Затова тези ученици ви дават една голяма обич”, сподели пред педагозите Вяра Церовска.

Анелия Кирилова е преподавателка по история и цивилизация в XI-то СОУ „Елин Пелин”. Тя не скри, че много е щастлива, но сподели, че не е изненадана. „Знам, че с децата се разбираме и обичаме, не знам дали ги вдъхновявам, но знам , че ги уважавам. Затова часовете ни се получават”, каза още Анелия Кирилова.

Неин подгласник стана Галина Никодимова – преподавател по български език и литература в ПГОТ „Св. Иван Рилски”.

Третото място бе определено за учителите – Бисер Стоилов от XI-то СОУ „Елин Пелин” и Емилия Цекина от ОУ „Св. Иван Рилски”.

В тазгодишния конкурс бяха получени рекорден брой писма. Над 200 ученици номинираха 125 учители от 17 училища от община Перник. Най-много номинирани учители бяха от ОУ „Св. Иван Рилски”, сподели Юлия Андонова от Консултативния съвет за младежка политика.

Сред номинираните бе и секретарят на община Перник Радослава Манова, която преди да заеме този пост е работила близо 20 години като учител. Изненадата от учениците й я просълзиха.

В края на срещата бе организирана и томбола с учениците, които са номинирали своите преподаватели. Късметлийката в нея се оказа Тонита Тонева Георгиева възпитаничката на XVI ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, която ще получи таблет от общинската управа.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.