iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


84 първокласници прекрачиха прага на ХІ ОУ „Елин Пелин”

84 първокласници прекрачиха прага на ХІ ОУ „Елин Пелин” 09_1442325526

С много вълнение и трепет започна първият учебен ден за 84-мата първокласници в ХІ ОУ „Елин Пелин”, което се намира в най-големия пернишки кв. Изток.

Усмивки и настроение се виждаха в грейналите лица на малчуганите, нетърпеливи да прекрачат школския праг. Емоциите бяха толкова големи, че в очите на някои се появиха и сълзи. Момиченцата блестяха като принцеси с красиви прически и облекла, подбрани специално за първия учебен ден. По стил не им отстъпваха и момченцата, стиснали в ръце огромни букети за първата си учителка.

Първолаците от четирите паралелки влязоха в училището през огромна шестица, обкичена с цветя – символ на знанието, успеха, волята и труда. На входа те бяха посрещнати със стрък здравец и по стар български обичай – с пита и мед.

Бъдете здрави, весели, щастливи и нека вашите многоцветни дарования да множат богатството на българските и световните успехи, обърна се директорът Емилия Плякова към учениците. На родителите тя пожела този ден да се превърне в начало за реализирани мечти и надежди. Учителите пък благослови за неуморния им труд и за усилията им да сеят знания, любов и познание към доброто и истинското в детската душа.

От името на кмета Иван Иванов, зам.-кметът Владислав Караилиев приветства учителите, родителите и учениците. „От все сърце желая на децата да не губят жаждата си за знание и да вярват в своите пропадаватели. С упоритост и амбиция да преодоляват трудностите, за докажат, че могат да постигнат много. Всички наши деца, децата на Перник и България, са умни и дръзки, те са нашата гордост и достойното ни бъдеще”, каза той в приветственото си слово.

Поздравителни адреси ХІ ОУ получи от областния управител Ирена Соколова, от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” и от народния представител д-р Валентин Павлов.

Деца от четвърти клас поздравиха всички приятели на знанието в школския двор с китка звънливи детски песни, а после пуснаха в небето букети от шарени балони, което се посрещна от децата с искрено ахкане и ръкопляскания.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.