iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


485 ученика от ПМГ „Христо Смирненски” в Перник прекрачиха вчера училищния праг

485 ученика от ПМГ „Христо Смирненски” в Перник прекрачиха вчера училищния праг 09_1474000977

485 ученика от Природоматическа гимназия „Христо Смирненски” в Перник прекрачиха вчера училищния праг за новата учебна година. От тях 30 са в новата паралелка по математика в пети клас. Приемът е реализиран на 100 процента, няма нито едно незаето място нито в пети, нито в осми клас. С „Добре дошли „ приветства всички присъстващи директорът на учебното заведение Емилия Грозданова.

„Първият учебен ден е специален празник за всеки един от нас. Радвам се, че виждам училищния двор, изпълнен с толкова щастливи, усмихнати ученици, учители и родители. Тази есен за първи път училищните врати на природоматематическата гимназия ще се отворят за нашите най-малките възпитаници. Бъдещите математици от пети клас. Пожелавам на всички вас упоритост. Обучавайте се с удоволствие в нашето училище. Бъдете спокойни, защото до вас през цялото време ще бъдат вашите учители. Вълнуващ е днешния ден и за дванадесетокласниците. Те ще прекрачат прага за последно като ученици на 15 септември. Това е последният им първи учебен ден. Скъпи зрелостници! Пожелавам ви успешно дипломиране и реализация в професията, която сте си избрали.

Скъпи ученици, лятото свърши! Започват дълги дни на учене, контролни и класни работи. Приемете ги с упоритост и жажда за нови знания и спазвайте традициите на гимназията. На вас уважаеми колеги пожелавам здраве, нови сили и упоритост. Знам, че имате знания за да минем през трудностите, които ни предстоят. За да се поздравим накрая за добре свършената работа. На вас уважаеми родители пожелавам да бъдете по близо до децата си и заедно с техните преподаватели да ги подготвите за предизвикателствата през новата учебна година.” – каза Емилия Грозданова.

Гости на тържеството по случай началота на учебната година бяха народният представител Валентин Павлов, председателят на Общинския съвет Иво Савов, зам.кмета Денислав Захариев, Валентин Димитров-зам.областен управител, Румяна Гьорева зам.председател на общинския съвет, Полина Фетфова - представител на МОН, представители на общинска и областна администрация.

Денислав Захариев поздрави всички присъстващи от името на кмета Церовска. В него тя казва: „Днешният ден, 15 септември е един много специален ден. Защото ни зарежда с трепет и очакване. Завладяващо за всички ни е вълнението от първия училищен звънец, от срещата с приятели, от предстоящия дълъг път към познанието. Скъпи преподаватели, отговорността която носите и готовността с която изпълнявате нелеката задача да възпитавате и образовате младото поколение респектират и будят уважение”.

Поздравителен адрес от името на Областният управител Александър Александров беше прочетен от Валентин Димитров. Поздравителен адрес прочете и народният представител Валентин Павлов.

Поздрави към присъстващите имаше от ученици от пети, осми клас, от представители на завършващите ученици.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.