iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


25 май най-вероятно ще е учебен за децата

25 май най-вероятно ще е учебен за децата 04_1429538711

Най-вероятно децата тази година ще учат на 25 май, каза министърът на образованието проф. Тодор Танев. Той уточни, че решението ще бъде взето на заседание в понеделник следобед.

Въпреки това децата няма да влизат в часове на 20 и 22 май, когато са външните оценявания за седми клас и матурите за зрелостниците.

Междувременно МОН подписа договор с Националния център за информация и документация (НАЦИД) за значително облекчение при издаване на удостоверение APOSTILLE за професионална квалификация по нерегулирана професия, придобита в България.

Двете страни се разбраха да си сътрудничат, което на практика означава, че желаещите да се сдобият с APOSTILLE ще могат да подадат документите си само в едно от ведомствата, без да е нужно, да обикалят от гише на гише.

От НАЦИД съобщиха за "Новинар", че улесняването на процеса на легализация няма да доведе до промяна на цената на услугата, но това ще даде възможност на работещи в чужбина с български дипломи да ги легализират, без да идват специално за това. Има опции документите да бъдат изпратени по няколко начина, след което да бъдат обработени.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.