iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


2 396 перничани са приети по програмата "Аз мога повече"

2 396 перничани са приети по програмата "Аз мога повече" сн.blog.kabinata.com

Временно изпълняващият длъжността директор на Бюрото по труда Бойка Александрова съобщи, че 2 396 са одобрените пернишки жители по програмата „Аз мога повече“. От общо 2 575 подадени заявления – 179 са отхвърлени поради неотговаряне на изискванията. Друга причина за отхвърляне на кандидати е отпадналите шофьорски курсове за категория В.

“Аз мога повече” е инициатива на Агенцията по заетостта и част от обявената Оперативна програма за Развитие на човешките ресурси.  В зависимост от доставчика, програмата дава възможност и за дистанционно обучение, за което са необходими компютър и интернет – връзка. Одобрените кандидати ще получат три дни преди обучението ваучери за курсовете за професионална квалификация и обученията по ключови компетенции, след което трябва да направят избор на обучител по списък.

На-много са кандидатите да придобият знания по чужди езици и за шофьорски курсове, които са: „Вътрешни и международни превози на пътници” и „Вътрешни и международни превози на товари”, отбеляза Александрова. По-малко са желаещите да придобият професионални умения като маникюристи и фризьори, както и по счетоводство и бизнес-администрация. Сред условията за одобрение е и това кандидатът да не е надхвърлил лимита от два ваучера в рамките на програмата и периода от 2007-ма до 2013-та година, по един за професионална квалификация и за ключови компетенции, припомни Бойка Александрова. Интересът към настоящото безплатно за курсистите обучение е по-голям от този към предходната програма “Аз мога”, за която кандидатите са били 1 500 от Перник. Програмата на настоящите обучения предвижда курсовете да приключат до края на 2014 година.

От предходната програма „Аз мога”, пернишката дирекция „Бюро по труда” е приключила с обработването на документите и са предоставени на програмата за разплащане с обучителите, допълни Александрова.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.