iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител участва в урок по родолюбие

Ирена Соколова, която е областен управител, взе участие в урок по родолюбие. Той се организира от Регионалния исторически музей/РИМ/ – Перник и е под надслов „Борба, дейци, безсмъртие”.

Урокът бе проведен в сградата на музея пред над 80 ученици от V клас и X клас на СОУ с разширено изучаване на чужди езици "Д-р Петър Берон" и V-то СОУ "П.Р. Славейков".

„500 години България е била под турско иго и Трети март е една от най-значимите дати за всички българи. Именно на този ден, ние отдаваме заслужената чест на велики българи като Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски и още много родолюбиви техни събратя, дали живота си в името на свободата. Благодарение на тези хора, ние сме получили възможността днес да бъдем свободни, да очертаваме с ясни линии, картата на България. Нашата България, нашата Родина!” започна урока Соколова, след което закачи значка с трикольора, на всички деца в залата.

Разказите за подвизите на бранителите по време на Освободителната война продължи Иван Ерулски от РИМ - Перник, като основно бе представено участието на опълченциот Пернишка област. Урокът завърши с филм, изготвен от дружество „Традиция”, представи документи и факти от миналото, свързани с темата.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.