iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи от БСП почистваха Витоша

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Над 50 млади социалисти маркираха и обозначиха туристически пътеки във Витоша. Идеята е на младежите от БСП в Перник и София, а в реализацията се включиха и социалисти от Кюстендил с председател Катерина Янчева, както Вероника Делибалтова - председател на младежката структура в Сливен. Подкрепиха ги още младежите от столичния район Красно село - начело със Симеон Славчев, както и Георги Цонев - председател в район Студентски.

В рамките на акцията младите социалисти почистиха от нерегламентирани сметища районите около хижите Острица и Селимица,както и пътя от село Кладница до хижа Селимица.Младежите поставиха още обозначителни табели,които да ориентират туристите за посоката на екопътеките и подновиха старата лентова маркировка.

Според председателя на МО на БСП в Перник Станислав Владимиров опазването на околната среда е един от основните приоритети на организацията. „Обща задача на всички нас е да поддържаме природното богатство,което имаме,за да не се налага кампанийното почистване на природните паркове.Нека всеки от нас осъзнае колко важно е това" сподели младежкият председател.

За финал на акцията младите социалисти организираха дискусия за природните паркове и туристическите движения в страната. Тя се проведе на поляната над хижа Селимица. Лектори на дискусията бяха Влади Манчева от младежката организация на БСП,както и Борис Никленов - един от участниците в историческия за пернишкото туристическо движение преход „Ком-Емине", които запознаха социалистите с настоящите проблеми и предизвикателства пред опазването на природните паркове.

 

Редактор: Мария Христова

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.