iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Звезди идват на концерт у нас

Звезди идват на концерт у нас 07_1468043139

Странна информация за мега благотворителен концерт в София на 1 октомври бе съобщена на пресконференция вчера, като тя беше дадена от режисьора Живко Ботев.

Звезди като Мик Джагър, Род Стюарт, Антонио Бандерас, Джони Деп, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк ще дойдат у нас на 1 октомври, за да вземат участие в 10-часов благотворителен концерт на Националния стадион „Васил Левски", съобщи Дарик.

Концертът е в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия и ще бъде излъчван в над 50 държави на петте континента.

Инициатор и основен организатор на форума е Фондация „Мир за теб, мир за мен", обединяваща хора на изкуството, науката и спорта от България, Великобритания, Русия, САЩ, Китай, Белгия, Ливан и Франция.
Сред останалите звезди, които ще вземат участие са Филип Киркоров, Сергей Лазарев, Eagles, Smiley, Слаш, World Soul Fusion, Back band, Magic System.

Голяма част от музикантите и артистите ще участват безвъзмездно в мегашоуто. Събраните средства ще бъдат предоставени на Червения кръст и Червения полумесец, под надзор на ООН, ЮНЕСКО и ВКБООН.
Режисьорът Живко Ботев, който е основният организатор, не е пожелал да разкрие пред "Дневник" повече подробности. Според него при организиране на такива мащабни събития трябва да се пази тайна до последния момент, за да не се провалят преговорите. Той добави, че грандиозният проект е подкрепен от ООН и други международни организации.

От офиса на Българския червен кръст са разпратили съобщението на фондация "Мир за теб, мир за мен" за концерта, но БЧК все още не се ангажира официално с подкрепата си. Разговори са водени и с българското представителство на Върховния комисариат за бежанците на ООН (ВКБООН), които евентуално да се занимават с разпределянето на събраните суми от благотворителната акция. "Получили сме писмо за намеренията им, но не са уточнявани детайлите и не сме се ангажирали с подкрепа", коментира говорителят на ВКБООН в България.

В телефонен разговор с БНТ продуцентът и музикален директор на ООН Робин Ди Маджио казва, че "звездите ще дойдат с отворено сърце в София, защото смятат ,че това е много романтично и енергийно място"

Робин Димаджио: Първият положителен отговор от разговорите е от Мик Джагър.
Репортер: Наистина?
Димаджио: Ето такава реакция като вашата ме прави щастлив.
Репортер: Не мога да си представя Мик Джагър тук.
Димаджио: Защо не, не си представяйте, просто го оставете да се случи.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.