iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зодията диктува стила, който да предпочетем

Зодията диктува стила, който да предпочетем 11_1446799097

Комфортната обстановка у дома е мечта за всеки съвременен човек, независимо дали живее в големия мегаполис или в по-малките градчета и села, като след изморителния делник копнеем да се приберем вкъщи, където да разтоварим напрежението и да намерим уют и спокойствие.

Как да обзаведем стаите обаче си е лично наше решение. То зависи от индивидуалния ни вкус и естетически нагласи. Оказва се, че зодията също е намесена и диктува стила, който да предпочетем.

Овенът обича ярките цветове

Овенът си пада по ярките и наситени цветове в интериора, отдавайки предпочитания към по-топлите нюанси от гамата като оранжево и червено. Минимализъм при мебелите и експерименти с различни акценти - това влече представителите на огнения знак и се превръща в запазена марка на дома им. Овенът обича да разнообразява обстановката с изделия от метал - неговия символен знак. Старинни оръжия или техни реплики са точно по вкуса му. Същото важи и за картини на съвременни художници - ексцентрични и дори еклектични на вид. Овенът не би се отказал и от камина или много свещници, защото е кармично свързан с огъня. Той е в кръвта му и подхранва ярката му индивидуалност.

Телецът обожава качеството и лукса

Телците просто обожават комфорта и разкоша и с удоволствие го пренасят там, където живеят. Въпреки любовта си към красотата представителите на този знак никога не биха направили компромис и с качеството на предметите - просто всичко трябва да е идеално, солидно, добре направено и непременно хармонично. За Телеца е много важно да постави ясна граница между мястото, на което работи, и кътчето, където си почива. Той никога не смесва двете зони. Телците са традиционалисти и при избора на картини, които да окачат на стената. По този въпрос нямат колебания - класически сюжети по възможност от известни художници.

Близнаците обичат сувенири

На практика Близнаците могат да се приспособят към всяка обстановка, но най-мило им става на сърцето, когато тя е удобна и функционална. Заради двойствената му натура, в дома на този знак на почит са сувенирите и многобройни магнитчета, които да напомнят в настоящето за минали моменти и ярки спомени. Ще ги огорчите, ако ги накарате да се отърват от на пръв поглед излишни предмети. Те ще продължат да мъкнат вкъщи куп оригинални, но безсмислени боклучета. Близнаците са горещи привърженици на новите технологии и за да са доволни, постарайте се да им ги осигурите на една ръка разстояние.

Раците кътат семейни реликви

Раците ценят своя жизнен опит, приятните спомени, реликвите на своето семейство, те са най-големите домошари в зодиака. Мебелите и стените им са отрупани със снимки на любими хора, на масата е плетената покривка от баба им, в ъгъла на стаята им често може да се открият истински антики. На работното си място Ракът задължително ще сложи снимка на семейството си или поне на домашното куче. Домът им пък е крепост и не е отворен за случайни гости. Затова и кътът за посрещане на външни хора често е отделен, вън от "подмола" на Рака, където той обича да се уединява и да си стои сам. Това е любимото му занимание. Затова и интериорът на дома му е отпечатък на неговата личност.

Лъвът се хвали с придобивките си

За Лъва е най-важно да се намира в центъра на вниманието. Затова този знак от зодиака обръща особено внимание на фасадата на апартамента или къщата си, след това пък се стреми да покаже колко добре се е обзавел и с какви големи възможности разполага. Източниците на самочувствие са особено важни за суетните Лъвове. Те обичат да ги демонстрират на всички нива и често се хвалят. Поради тази причина на вилата им задължително има беседка или поне кът за барбекю, където да съберат феновете си. Що се отнася до украсата на стените - от този знак обичат дейните неща и често могат да ви изненадат със снимка на готин мотор или кола, прилежно рамкирани.

Девите не се изхвърлят с покупки

Девите са най-практичният знак от зодиакалния кръг и винаги се стремят към разумност в действията си. Това се отразява и на избора на решения, що се касае до интериора на дома им. Девата никога няма да изтегли кредит, за да си купи дизайнерска маса, ръчна изработка, която може да се счупи още на първата година и е на цената на три обикновени. За сметка на това тя няма да спести средства, за се сдобие с най-функционалната кухня или да инвестира пари в най-надеждната система за отопление - за всичко това Девата ще се погрижи с типичната си последователност и пунктуалност в детайлите. И още - Девите много обичат да четат и затова задължително ще откриете в дома им библиотека, често с редки издания, предавани по наследство.

Везните искат всичко да е в тон

Везните носят хармонията в душата си и съответно я прилагат в дома си. Те се заобикалят с красиви предмети, обичат да им е подредено, да няма претрупани неща. В къщата на Везните всичко е в тон - от цвета на стените до покривката на масата, от кърпата в банята до шарката на изтривалката. За всичко това родените под знака на Венера разгръщат безграничното си творческо вдъхновение и вкус. Те притежават и вродено чувство за мяра, така че за кич и дума не може да става. Що се отнася до работното им място, Везните задължително ще отделят кът я за цвете, я за някоя красива фигурка. Техният девиз е, че всичко трябва да е красиво и да носи радост.

Скорпионът си крие съкровищата

Скорпионите не са капризни по отношение на домашния интериор и често обзавеждат жилището си в различни стилове. Тъмната им страна обаче ги влече към готик стила - експресивни картини в ярки цветове и със силен енергиен заряд. Скорпионите ревностно пазят тайните си и винаги имат скрити места, където да ги пазят от чужди очи. Там са съкровищата, които са им свидни на сърцето. Мистичната им природа пък ги влече към черно-белите фотографии с игра на светлосенки, често в мрачни тонове. На работното място Скорпионът остава верен на деловия си стил и предпочита изчистените и минимализирани решения.

Стрелецът обича гости

Стрелецът е най-големият любител на разнообразието и това се отразява на решенията на дома му. Всичко в обстановката говори за неговите вкусове и увлечения, а за хобитата и пристрастията му има специално място.

Картини с жизнеутвърждаващи сюжети или весело намигване ще внесат необходимия уют в дома на Стрелеца, който се отличава с ведър оптимизъм. Не се опитвайте насила да създадете комфорт на този свободолюбив човек! Представителите на този знак сами определят кое къде се намира в къщата им и не обичат вмешателство. И още нещо: Стрелците обожават да приемат гости и затова в кухнята им винаги ще намерите бутилки от изпит алкохол и храна, достатъчна купонът да продължи при внезапно включване.

Козирогът държи на чистотата

Козирогът тачи традициите и във всичко се ръководи от принципите на порядъчност и надеждност. В дома им няма счупени или повредени неща, които да си стоят просто така: негодните вещи веднага заминават за ремонт. Чистота и порядък - ето още една от характеристиките на бърлогата на Козирога, в която всичко си е на мястото. Храната в хладилника старателно е прибрана в кутии, рафтовете в гардероба са подредени с дрехи под конец, битовата техника е в пълна бойна готовност - всичко това носи наслада за окото на рогатите представители на тази зодия. Към предметите от декора те се отнасят повече от сдържано, в картините предпочитат класическите мотиви и пастелните тонове.

На Водолея не му пука за техника

Водолеите имат славата на леко отнесени и интелектуални типове, а разсеяността им намира отражение в дома. Ако гостувате на представител на този знак и влизайки в банята се спънете в поредната забравена на пода книга - не се изненадвайте. В тази връзка като стопанин на къщата Водолеят не е много отдаден на чистенето и подреждането. Това е част от опита му да живее в собствен свят и да избяга от реалността. Затова и не му пука дали печката работи, или хладилникът има нужда от размразяване на камерата. Той използва техниката по навик и не се вълнува от нея. Картините по стените му пък са дръзки, модерни, често принадлежат на съвременни художници. Ако се натъкнете на авангардно изкуство, на много вестници и списания и разпилени книги - това е знак, че непременно сте в дома на Водолей.

Рибите търсят романтика в детайлите

Рибите обичат приглушена светлина, меки на допир тъкани, елегантни мебели. Пъстри килими, многобройни декоративни възглавници, гоблени по стените - всичко това можете да намерите в дома им. Не липсват и вази със свежи цветя, рамкирани снимки на любими хора, лампи и свещници, а всичко това само говори за романтичната природа на Рибите. Те пренасят тази задушевна атмосфера и на работното си място, а детайлите и украсите на мебелите, вземете за пример дори чашата за чай с елегантна подложка или красивата саксия на прозореца, издават естетиката на стопанина си. Рибите умело съчетават класическия комфорт с на пръв поглед излишната декорация, защото имат една цел - просто да си доставят удоволствие.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.