iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жените у нас се състаряват след 39 години

Жените у нас се състаряват след 39 години 10_1444036430

Българската жена се състарява след 39-годишна възраст, като до тогава може да се каже, че тя е млада. Това показват резултатите от изследване на „Галъп Интернешънъл”. За млад мъж пък се смятат всички представители на силния пол на под 42 години. Според социолозите тази висока граница говори за инфантилизъм, до известна степен, в мисленето и в поведението им.

За разлика от българките, мъжете у нас смятат, че са стари едва след като чукнат 66 години.

1351 лв. е личният месечен доход, с който се счита, че в България се живее добре, сочи още изследването. Само 22% от запитаните смятат, че могат да изкарат над 1500 лв. заплата. По-голямата част от мислещите по този начин са мъже. За разлика от тях, българските жени нямат самочувствието, че могат да заработят толкова пари месечно. Най-смелите от тях смятат 999 лв. за предел на своите възможности.

Семейството без брак, при това не с едно, а с две и дори повече от две деца пък вече се смята за нещо нормално у нас, показват още данните от изследването. Така мислят не само 90% от хората до 35 години, но и 80% от навършилите 65 години. Българите на над 66 години, които смятат за нещо напълно нормално браковете без подпис в гражданското са 58%.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.