iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва кампания за избор на най-вкусна манджа у нас

Започва кампания за избор на най-вкусна манджа у нас 03_1456818087

Смятате, че на този свят няма нищо по-вкусно от бабината баница? Или имате своя тайна за някое от традиционните български ястия? Тогава не се колебайте - изпратете на сайта www.iknowBulgaria.bg снимка на гозбата си и нейната рецепта и участвайте в кампанията "България посреща вкусовете на света".

Тази кампания се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC и International WomenТs Club. Официалният старт дава във вторник министър Николина Ангелкова във Военния клуб.

До 24 април 2016 г. всеки може да изпраща рецепта на ястие, характерно за своя край. Идеята е да бъдат откроени гозбите, които представят страната ни по най-добрия начин и които всеки от нас би препоръчал на чуждестранните туристи. Всеки участник в надпреварата може да мери сили и талант във всяка от четирите категории на конкурса - предястия и салати, супи, основни блюда, десерти и печива.

Жури от професионални готвачи от Асоциацията на професионалните готвачи заедно с Кулинарна Академия HRC ще определят финалистите във всяка категория. Най-креативните участници пък ще бъдат поканени да се включат в гастролиращия в 8 български града Международен кулинарен фестивал. Те ще бъдат поканени да презентират ястието си на място в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Велико Търново.

До този момент близо 20 държави са заявили участие, като всяка ще представи на българската аудитория своята култура, обичаи и свързаната с тях традиционна храна.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.