iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Забраниха на съветниците да дъвчат

Катя Христова-Перник

Общинските съветници в Перник получиха забрана да дъвчат дъвки по време на сесия и на заседание на общинския съвет. Това не е записано в правилника на местния законодателен орган, но първият между равните съветници ги предупреди да не мляскат срещу му. Предлоожението дойде от най-възрастната съветничка - Катя Христова от БСП и коалиция.

Катя Христова - доайен на общинските съветници в Перник и областен лидер на пенсионерите единствена почерпи заради първата си заплата като местен народен избраник. От първите 200 лева, които тя получила за работата си в Общинския съвет, 100 отделила за бедстващите след наводнението в халрманлийското село Бисер, подобно на всичките си колеги съветници от групата на БСП и коалиция. Те очакваха примерът им да бъде последван и от други, не само в Перник, но и в страната, но не стана.

На пресконференция след вчерашната сесия Христова  и съветниците почерпиха местните журналисти в червено винце, вкусна баничка и фастъчки. Лидерът им Ненко Темелков обяви, че масрафът по почерпката поела Катя Христова.

Запазилата чара си от младежките години в Комсомола съветничка се изяви сериозно и на заседанието. Тъкмо по нейна молба председателят на ОбС Владислав Караилиев направи сериозна забележка на всички съветници да си разкарат дъвките от устата и да не мляскат грозно по време на заседанията на Съвета и на постоянните комисии.

Христова отправи и сериозно предизвикателство към зам.председателя на ОбС Милан Миланов. Заради популистките му предложения да се осигури безплатно пътуване на учениците в тролеите, а картите им да се плащат от Общинския бюджет и да се купят нови тролеи, тя му предложи зам. председателите на ОбС да се откажат от заплатите си и така ще има резерв от 15 хил. лв. всеки месец за общинския бюджет.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.