iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Японска компания създаде камера, която снима чрез намигване

Японска компания създаде камера, която снима чрез намигване 07_1469593273

С развитието на технологиите, ние искаме да документираме всяка една минути от живота си, когато сме будни, но има опасност да пропуснем перфектната снимка на куче, дете или залез докато стигнем до телефона си, като Blincam е предназначена да премахване неудобното ровичкане от мобилната фотография, като позволява на потребителите да заснемат снимки чрез примигване или намигване.

Компанията от Токио създала Blincam казва, че камерата е предназначена да помогне при заснемането на изображения, които може да пропуснем, защото ръцете ни са заети или камерата на смартфона не е готова.

Прикрепена към очила, правоъгълната камерата се свързва с смартфона чрез Bluetooth, въпреки че снимките може да бъдат записвани на microSD карта.

Според създателите на устройството, сензора за движение на очите на камерата е в състояние да различи силно, умишлено намигване или мигане от естественото. Това е добре, защото човек мига между 15 и 20 пъти в минута, което би означавало безброй скучни снимки.

Камерата има вградена батерия зареждаща се с MicroUSB кабел. Въпреки, че устройството има вградени камера, батерия и Bluetooth хардуер, то тежи само 25 гр, което го прави една трета по-леко от GoPro Hero 4 без корпус.

Доставките на устройството трябва да започнат през август 2017 г., когато ще можем да видим хора да се разхождат и намигат на деца, кучета и кафе.

Всичко това звучи малко познато, защото правенето на снимки с намигане е една от главните характеристики на Google Glass.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.