iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска получи приз „Личност на годината”

Вяра Церовска получи приз  „Личност на годината” 12_1451467680

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска бе удостоена с приза „Личност на годината” в категорията „Политика”, като наградата бе връчена от издателя на вестник „Съперник” Иван Петров.

„Когато съобщих на г-жа Церовска, че ще получи тази награда, тя каза: „Рано ми е …”. Аз мисля, че не е рано. Награда се дава по определени критерии. Първата причина, която говори, че признанието е заслужено, е фактът, че тази година Вяра Церовска спечели кметския вот абсолютно безапелационно с 60 на 40 процента. Второто, което искам да подчертая, е, че наградата се дава и като кредит на доверие за това, че перничани й гласуваха правото да управлява града в следващите четири години. На мен ми се иска идната година да получи наградата и за свършена работа, за видими резултати в промяната на Перник към по-добро” заяви Иван Петров.

Кметът Вяра Церовска благодари за признанието и заяви:„Аз винаги съм работила за хората и за решаване на техните проблеми. Да бъдеш политик означава да работиш за тях, да почувстват те какво парвиш и си направил за тях. Знам, че това отличие е кредит на доверие и повече от всичко бих искала аз и екипът ми да бъдем оценени така в следващите години, защото наистина по-сложно от това да работиш, е да работиш като политик. И искрено се надявам, че с подкрепата на всички ще можем да покажем, че заслужаваме това доверие, за което искрено благодаря на сем.Петрови!”

За пета поредна година вестник „Съперник” връчи традиционните си награди „Личност на годината” в различни категории.

Събитията, които бяха определени като най-важни за 2015 година са – откриването на площад „Кракра”, Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва” и местните изборите.

В категория „Наука” бе обявен проф. Симеон Тасев, който е преподавател по право. Той е едни от доайените на юридическите и правните науки в България, преподавател в няколко университета, автор на много учебници и книги.

В категория медии бе връчена наградата на Весела Вацева, която е председател на Българската асоциация на регионалните медии.

„За мен тази награда е много скъпа, по принцип аз раздавам награди. Асоциацията е вече 15 години, а вестник „Съперник” е част от това семейство. Желая на всички здраве, а журналистите правдиво да информират своите читатели”, сподели Вацева.

В категория „Бизнес” наградата бе връчена на фирма „Колбасо” – Стамен Стаменов и Михаил Михайлов.

В категория „Спорт” наградата бе присъдена на треньора по таекуондо Иво Иванов.

„Искам да благодаря на „Съперник”, защото винаги са ни подкрепяли и ако искаме да видим нещо за миналото на нашия клуб можем да го намерим в „Съперник”, заяви Иванов.

В категория „Култура” наградата отиде при народната певица Ива Валентин Давидова. „Благодаря на сем. Петрови за дългогодишната подкрепа. Посвещавам тази награда на покойния ми баща”, сподели развълнувана Давидова.

В категория образование отличието бе връчено на Теменужка Аначкова – директор на ГПЧЕ „Симеон Радев” . Тя също изказа благодарности и сподели, че наградата идва в навечерието на 25-та годишнина на Езиковата гимназия.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.