iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Внимавайте с някои освежаващи напитки и салати

Внимавайте с някои освежаващи напитки и салати 07_1437123696

Обикновено виним празниците и богатите софри за натрупаните кила през зимата. Летните храни обаче също могат да нанесат щети на фигурата ни.

Някои освежаващи напитки и салати често съдържат изненадващо високи количества мазнини и калории. "За да останете във форма и дори да отслабнете през лятото, трябва да следвате две прости правила. Първо, винаги има здравословна алтернатива на изкушението, което ви се похапва, и второ, значение има не само какво сте избрали да ядете, но и как ще го приготвите", посочва д-р Браян Кюбман от Нюпорт Бийч, Калифорния, цитиран от сп. "Yahoo Health". За да се вмъкнете в банския си от миналото лято, експертите съветват да избягвате някои летни калорийни бомби.

Калорийно разхлаждане

Когато сте жадни и водата не ви изглежда привлекателно, чаша студен чай или лимонада ви се струва идеалното решение. Но тези напитки могат да бъдат огромни бомби захар, казва д-р Кюбман. Чаша студен чай има 80 калории, лимонада - 99, а в плодовия сок са около 80, което си е колкото в чаша кока-кола. Когато ви се припие нещо сладко, най-доброто решение е да разредите половин чаша фреш от плодове с половин чаша вода, съветва д-р Кюбман.

Плодове на корем

Изненада! Плодовете може да ви изглеждат добър избор, но не и под формата на плодова салата със сироп, бита сметана и сладолед. "Това е една невероятно тежка и високо калорична бомба, която е пагубна за контрола над здравето и теглото ви", посочва д-р Кюбман. По-добре хапвайте плодовете самостоятелно или ако държите да са на салата, заменете сметаната с кисело мляко, а за сладост вместо сиропи добавете резенчета банан и пъпеш.

Алкохолни коктейли

Пазете се от напитки с чадърчета! "Повечето алкохолни коктейли имат около 600 - 800 калории. Плюс това, когато пиете, обикновено и похапвате нещо и така може да чукнете 2000 калории за по-малко от час", казва Ейми Гудсън, диетолог от Далас. За по-ниско калорична алтернатива тя предлага да смесим малко чист ликьор с напитки без калории.

Салати със сметана

Салатата може да е нискокалоричен избор, но и истинска калорийна бомба. Студените салати с паста и сметана са едни от най-големите врагове на фигурата, защото имат средно около 600 калории и 17 г мазнини. Зелените салати също могат да съсипят плажната ви фигура, ако прекалим с дресинга към тях. В 4 супени лъжици дресинг има цели 400 калории и то предимно от мазнини. Затова е най-добре да си спретнете собствен дресинг, като замените тежката сметана с кисело мляко.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.