iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Влаковете, натоварени със скрап, се пазят от мафията на метали в Перник с полицейски патрули

Влаковете, натоварени със скрап, се пазят от мафията на метали в Перник с полицейски патрули 06_1403080585

Влаковете, натоварени със скрап, се пазят от мафията на метали в Перник с полицейски патрули.

Картинката наподобява американските уестърни, но вместо стрелци на коне към композицията прииждат тълпи от мургави крадци.

Полицейските патрули са разположени по ЖП трасето Перник - София в участъците, където стават обирите на влаковете. Един от този райони е при пътен възел "Хумни дол", до останките от бившия ТЕЦ "Перник".

Районът доби печална слава след десетките кражби на желязо, тухли и греди. Точно там преминава ЖП линия, по която се движат влакови композиции натоварени със скрап. В междугарието "Перник" - "Разпределителна" влаковете намаляват скоростта си. Това се използва от мафията на метали.

Няколко от престъпната група се качват във вагоните и изхвърлят желязо от тях, което е прибирано от съучастниците им, криещи се в храстите.

БДЖ - Товарни превози е намерила спасение от мафията на метали край Перник с поставянето на полицейски патрули, които ескортират влака през проблемните зони.

Преди няколко години в района на гара "Разпределителна" в Перник цял товарен влак беше обран. Банди от мургави крадци претарашиха вагоните пред погледите на стотици шофьори, преминаващи по външноградската магистрала.

В началото на месеца мафията на цветни метали в Перник отново напомни, че не може да бъде спряна като задигна мост при бившия ТЕЦ.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.