iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вече можем лесно да премахнем мимическите бръчки

Вече можем лесно да премахнем мимическите бръчки 11_1446799373

Мимическите бръчки са "камъчето" в кристалната пантофка на всяка красавица, която е навършила 40, като през последните десетилетия козметичната индустрия се бори не особено успешно с тези така издайнически линии по лицето.

Допреди няколко години се смяташе, че единствената панацея за мимическите бръчки е ботоксът. Това вече не е така, обяснява д-р Сияна Живкова от Jewel skin clinic. Ефектът на ботулиновия токсин продължава от 4 до 6 месеца, след което бръчките се появяват отново. Добрата новина е, че учените са открили субстанции, които имитират действието на ботокса. Става въпрос за три олигопептида, които имат способността да понижават освобождаването на ацетилхолин.

Именно ацетилхолинът е този, който кара мускулите да се съкращават и е отговорен за мимическите бръчки. Ето защо тези олигопептиди могат да постигнат действието на ботулиновия токсин. Процедурата дава възможност за лека релаксация на мимическите бръчки на челото, зоната между веждите и пачия крак, без блокиране на изражението. Това се постига чрез инжектиране на пептидите в кожата в определени точки.

Същите пептиди са вложени и в нови кремове за лице. Комплексът трябва да бъде инжектиран неколкократно в рамките на един месец, за да се постигне задоволителен релакс.

“Заради мимическите бръчици, които имам около очите и защото непрекъснато се усмихвам или гримаснича, д-р Сияна Живкова реши да се погрижи за мен по нов начин, без ботокс - споделя ТВ водещата Зейнеб. - Лицето ми сега изглежда спокойно и без напрежение” – разказва за новата терапия тя. Зейнеб обяснява, че грижата за кожата й започва с почистване и хидратация. Откакто преди четири години терапията на Мадона, позната още като Intraceuticals, доби популярност и у нас, телевизионната водеща не може без нея. Благодарение на холивудската разкрасителна процедура, която се е превърнала във всекидневна грижа и на звезди като Ева Лонгория и Наоми Кембъл, Зейнеб освежава лицето си и го подготвя за макиажа преди ефир. Терапията представлява мощен антиоксидант – интрадермално проникване с кислородна струя под налягане и хидратиране с 95 процента чиста хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс. Освен за кожата на лицето Зейнеб полага грижи и за тялото си.

“Не съм била никога спортна натура, но през последните три години тренирам активно. Освен фитнес три-четири пъти седмично имам и нова страст – тениса. По него ме запали моят приятел, но окончателно се предадох, след като изгледах на живо Григор Димитров на "Уимбълдън", аплодиран от кралското семейство, Дейвид и Виктория Бекъм. И преди съм правила експерименти – гмуркала съм се, пробвала съм кангу-джъмб, спининг, кикбокс, но с тениса усещането е друго” – разказва Зейнеб. Телевизионната водеща споделя, че не се мери на кантар, а разбира, че е във форма, когато си сложи банския костюм.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.