iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В СПА център правят антицелулитен ритуал с дървени лъжици и олио с екстракт от люти чушки

В СПА център правят антицелулитен ритуал с дървени лъжици и олио с екстракт от люти чушки 09_1475122323

Български традиционни ритуали стават все по-търсени в родните СПА центрове, като това обясниха от най-голямата родна компания, която изработва специализирана козметика и процедури за индустрията по време на третия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА (БУБСПА), който се проведе във Варна.

Сред най-интересните терапии е антицелулитен ритуал, който съчетава славянски масаж с дървени лъжици и чудодейните свойства на олио с екстракт от люти чушки. Освен че премахва портокаловата кожа, ритуалът извежда и токсините от тялото. Лъжиците се използват на принципа на вендузите, а типични движения допълват терапията.

Друг български СПА ритуал съчетава почистване на тялото с тоник от розов цвят и масаж с родопски керемиди, които заместват популярните вулканични камъни. Терапията продължава с билкови бохчи, събрали традиционни за страната ни ухания като роза, розмарин, липа и лайка. Трябва да бъдете уникални, за да успеете да се наложите на пазара и да гледате предимно към клиенти от съседните страни, за да успеете. Това бе категорична и Чила Мезьоши от Управителния съвет на Европейската СПА асоциация.

Тя заяви, че винаги би предпочела да опита традиционен български масаж с типични продукти, вместо популярните и еднакви по цял свят терапии. Германци и руснаци са основните туристи, които идват у нас на балнеолечение, а французи и белгийци предпочитат СПА терапиите, обясни по време на конгреса д-р Огнян Софтов, който има 35-годишен стаж в индустрията.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.