iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В събота и неделя няма да се извършват ремонтни дейности на път I-1 (Е-79) София – Перник в прохода Владая

В събота и неделя няма да се извършват ремонтни дейности на път I-1 (Е-79) София – Перник в прохода Владая 10_1507458821

В събота и неделя няма да се извършват ремонтни дейности на път I-1 (Е-79) София – Перник в прохода Владая.Причината е повишаване безопасността на движение и по-бързото и удобно пътуване, като ремонтът на отсечката между „Черния кос“ и КПП „Владая“ завърши предсрочно, а следващият етап от предвидените строителни работи – в участъка от Александров мост до „Черния кос“, ще започнат от 10 октомври /вторник/. Това съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

За аварийното обезопасяване на скатове с падащи камъни по АМ „Люлин“ до 10 ноември се ограничава движението в посока Благоевград в участъка след тунел „Мало Бучино“. Това е отсечката от км 5+412 до км 11+570 на автомагистралата. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока София. Целта на предприетите спешни дейности е обезопасяване на скатовете от падащи камъни, който застрашават живота и здравето на пътуващите и повишаване безопасността на движение.

За улеснение на трафика в този участък от АМ „Люлин“ има две ленти за пътуващите от Перник към София, а в неделя – 8 октомври, от 12 ч. ще има две ленти от София към Перник.

От пътноподдържащите дружества Агенция „Пътна инфраструктура“ изисква да работят с пълна мобилизация, за да може планираните дейности да завършат в максимално кратък срок.
Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.