iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Радомир изядоха огромна баница на сватба

В Радомир изядоха огромна баница на сватба 07_1436442009

Огромна свекървина баница изядоха 150 гости на сватба в Радомир, като прeд близки и приятели от страната и чужбина „да“ си казаха юристката Диана Владимирова и Ясен Серафимов.

Двамата били приятели още от училище, а от 10 години вече са влюбена двойка, но заедно живеят от 2 години.

„Бяхме разделени само по време на следването. Аз учех право и история в ЮЗУ, а Ясен – „Стопанска логистика“ в УНСС. Тогава се виждахме само през почивните дни. Още когато заживяхме заедно той ми предложи да се оженим и ето сега му дойде времето. Сватба!“, споделя щастливата булка.

В бялата рокля с булото русокосата красавица бе като северна принцеса, излязла от приказка. А сватбата – тя е най-щастливия ден в живота на всяка двойка. Но Ясен трябваше да откупи любимата си от нейните роднини. Доста трудно му отвориха вратата и докато не напълни пантофката на булката с пари, тя остана затворена.

До залата на общината младоженците пристигнаха с бяла лимузина, а за подписа им свидетелстваха приятелите им Елисавета и Мартин Атанасови. Шаферките, облечени в еднакви рокли бяха от страната на Диана, а шаферите – от роднините на Ясен. Макар и много крехка, булката успя да настъпи младоженеца, за да се знае кой ще командва вкъщи, но той го прие с усмивка.

150 гости поздравиха младоженците, сред тях бяха техни приятели, пристигнали за сватбата от Англия, Франция, Кипър, от различни кътчета на страната ни. Венчавката бе в храма „Св. Димитър“ в Радомир, тържеството пък бе в елитно пернишко заведение.

Спазени бяха всички традиции за сватбените обреди от Радомирско, питката бе разчупена с общи усилия, а сватбарите вдигнаха наздравици с отбрани питиета за здравето на двойката, пожелаха им къщата да се напълни с детска глъч и да успяват в живота винаги заедно.

До късно вечерта не стихнаха танците и поздравленията, а освен добри специалисти в своята област Диана и Ясен показаха, че умеят да играят българските хора.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.