iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В магазините се появиха детски обувки със сцени от Кама Сутра

В магазините се появиха детски обувки със сцени от Кама Сутра 10_1444650409

Детски обувки с еротични сцени от Кама Сутра върху тях, се се появили в магазини в София и Варна, като нестандартната продукция предизвика възмущение сред родители, които поставят въпроса редно ли е детски обувки със секс сцени върху тях да се разпространяват в търговската верига.

От КЗП заявили, че случаят не може да се разглежда като нелоялна търговска практика, тъй като не е свързан с накърняване икономическите интереси на потребителите.

От Агенцията за закрила на детето обаче са категорични, че обувките са крайно неподходящи за деца и оказват неблагоприятно влияние върху развитието им.

„Призоваваме родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях. По този начин ще ограничим производството на подобни артикули и те няма да достигат до децата. Не можем да забраним тази стока. Можем просто да апелираме към хората да не я купуват", коментира Цветелина Георгиева от агенцията. Според експертите от звеното КЗП трябва да спре продажбата на тези обувки. От там обаче твърдят, че това може да стане само ако стоката е опасна.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.