iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В крепостта "Кракра" посетителите се радват на интерактивен гид

В крепостта "Кракра" посетителите се радват на интерактивен гид 10_1413529478

Интерактивен гид, който е първият в страната, развежда посетители из историческата крепост “Кракра”. Екскурзоводът е качен на 20 таблета и разказва на български, английски и френски език историята на някогашната твърдина.

Преди ден стартира и проектът за виртуален гид на Перник отново на три езика. Чрез него гостите на града могат да видят как тече международният фестивал “Сурва” или пък да се разходят в земните дълбини на единствения на Балканите подземен минен музей, както и да научат повече за града.

Любопитното на тази технология е, че е използвана в Бъкингамския дворец, Белия дом и Оксфордския университет, както и военновъздушните сили във Франция, похвалиха се от Общината.

Зрителят е главно действащо лице във виртуалната разходка, която е на принципа на книга-игра. Посетителят сам избира сценария, къде най-напред да се отправи и каква информация да получи. Това е по-добрата версия на Google maps, твърдят авторите.

Таблетите с интерактивното видео бяха презентирани за първи път на националната конференция на регионалните историческите музеи, на която Перник бе домакин.

То може да се види на уеб адрес: krakra-gid.com и pernik-gid.com

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.