iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В канцеларията на секретарката на кмета на Перник се пуши

В канцеларията на секретарката на кмета на Перник се пуши 07_1437739227

Заместник кмета на Перник, г-н Адриан Симеонов и общинския съветник от ОС - Перник и председател на СРС ”Подкрепа”, г-н Любомир Жотев бяха сгащени днес да пушат в канцеларията на секретарката на кмета, като това се случи по времето, в което активисти на ГС "Активни за Перник" търпеливо чакаха пред кметската канцелария, за да им бъдат предадени договорите и фактурите, с които общината е плащала на местни медии и за които сдружението осъди общината по закона за достъп до обществена информация.

Попитани защо нарушават закона и пушат в обществена сграда, нито един от двамата не можа да даде смислено обяснение. А когато поискахме да ги снимаме - панически скриха цигарите и пепелника от масата за да не се видят на снимката.

След като сгащихме двамата да пушат отидохме да сезираме за нарушението секретаря на общината, Г-н Денислав Захариев. Същият отказа да се занимае със случая, въпреки че нарушението бе засечено на метри от неговата канцелария като заяви, че не е виждал никога там хора с цигара.

Без да изпадаме в излишно многословие ние считаме, че подобно поведение на зам. кмет, общински съветник и секретар на община е неприемливо! То е знаково, обаче, за начина по който се възприема спазването на законите от високопоставени общински служители!

След час се върнахме отново да проверим дали пушенето продължава в тази канцелария. Прозорците бяха широко отворени, а в стаята миришеше на полски цветя. Не можеше да се каже същото, обаче, за канцеларията на кмета, където въпреки широко отворените прозорци димът се носеше на кълба... Ние само предполагаме, че този дим е излизал от апаратурата, скоято е било заснето току-що завършило телевизионно интервю с кмета.

Източник: perunik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.